De diëtistenpraktijk met bite

DieetZO is de specialist op het gebied van voeding en dieet bij ziekte en gezondheid. Werkzaam in Purmerend, Broek op Langedijk, Alkmaar, Heerhugowaard, Hippolytushoef, Den Oever, Hoorn en Zwaag.

Samenwerking

Een goede diëtistenpraktijk levert kwaliteit mede door een juiste locatie, goede huisvesting, herkenbaarheid en samenwerking met onder andere huisartsen in de buurt. We zoeken continue naar constructieve samenwerkingverbanden om onze kwaliteit van dienstverlening te verhogen. We werken samen met:

 • Huisartsenzorg Noord-Kennemerland: multidisciplinaire ketenzorg bij diabetes, hart- en vaatziekten en COPD
 • Ketenzorg West-Friesland: multidisciplinaire ketenzorg bij hart- en vaatziekten
 • HKN Huisartsenzorg: multidisciplinaire ketenzorg bij diabetes, hart- en vaatziekten en COPD
 • GGZ Noord-Holland Noord
 • Diëtisten Eerstelijns Noord-Kennemerland
 • Diëtisten West-Friesland
 • Bikkeltraining Hoorn
 • MFA De Kreek Zwaag
 • Medisch Centrum Novawhere
 • Daan & van Ardenne Huisartsen, Purmerend
 • Paramedisch Centrum Stad vd Zon, Heerhugowaard
 • Huisartsenpraktijk Elft, Hippolytushoef
 • Huisartsenpraktijk Julianalaan, Zwaag
 • Westfiesgasthuis Hoorn
 • Zaans Medisch Centrum
 • Noordwest Ziekenhuisgroep (Gemini ziekenhuis, Den helder)
 • Noordwest Ziekenhuisgroep (Medisch Centrum Alkmaar)
 • Medisch centrum Zuyd Heerhugowaard
 • Medisch centrum Geestmerambacht Broek op Langedijk
 • Medisch centrum Mediaan Heerhugowaard

Kwaliteit

De titel van ‘diëtist’ is wettelijk beschermd. De diëtisten van DieetZO zijn ingeschreven in het Kwaliteitsregister Paramedici en zijn lid van de Nederlandse Vereniging van Diëtisten (NVD). Door bij- en nascholingen, protocollair werken, landelijke themadagen en cursussen wordt het kwaliteitsniveau gehandhaafd.

Werkwijze

Dieetadvies is bij DieetZO een combinatie van zorg op maat en het hanteren van kwaliteitseisen omschreven in landelijke behandelingsrichtlijnen voor diëtetiek. DieetZO maakt gebruik van bio-impedantie meting middels een professionele weegschaal. Deze meet naast uw gewicht, uw BMI, vocht-, spier- en vetmassa.

De diëtist is gebonden aan het medisch beroepsgeheim en de wettelijke voorschriften omtrent persoonsregistratie. De verwijzer ontvangt een schriftelijke rapportage aan het begin en het eind van de begeleiding.

FODMaP arme dieet

Sinds 2014 werken wij met het FODMaP arme dieet bij een prikkelbaar darmsyndroom. Een succesvolle dieetbehandeling, waarbij de resultaten verbluffend zijn! Neem direct contact met ons op en start vandaag nog met het FODMaP arme dieet.

 

Ons team

Het team van DieetZO bestaat uit 5 enthousiaste diëtisten en stellen zich hieronder aan u voor.

Nancy Spijkstra-van Kuik

nancy

Na de vierjarige hbo-opleiding Voeding & Diëtetiek aan de Hogeschool van Amsterdam ben ik de zelfstandige diëtistenpraktijk Diatia gestart.

Naast mijn werkzaamheden als diëtist bij Diatia heb ik gewerkt in verpleeg- en verzorgingshuizen van de Zorgcirkel. Hierna heb ik gewerkt in het Zaans Medisch Centrum. Sinds 2013 ben ik werkzaam in het Dijklander ziekenhuis te Hoorn op diverse afdelingen en ben ik gespecialiseerd in nierziekten en dialyse.

In 2015 vond ik het tijd voor vernieuwing en is de diëtistenpraktijk uitgebreid naar 3 diëtisten en inmiddels bestaat ons team alweer uit 5 professionals!  DieetZO is de nieuwe naam met een frisse en krachtige uitstraling. Als ambitieuze diëtist wil ik mee gaan met de tijd en aansluiten op de wensen van de cliënt.

Specialisme

Diabetes mellitus                                         Intensieve insuline therapie bij diabetes
Oncologie                                                                Maag-, Darm-, Leverziekten & FODMaP dieet
Nierziekten / dialyse
Ondervoeding/Sondevoeding

Functie

Eigenaar en diëtist DieetZO
Bestuurslid deDENK

Lennart Spijkstra

lennart

In 2015 ben ik afgestudeerd aan de hbo-opleiding Voeding & Diëtetiek aan de Haagse Hogeschool te Den Haag. Naast mijn werkzaamheden als diëtist bij DieetZO ben ik psychiatrisch en justitieel verpleegkundige.

In aanloop naar mijn werk als diëtist ben ik de afgelopen jaren nauw betrokken in de ontwikkelingen bij DieetZO. Met mijn ervaring als verpleegkundige ben ik in staat efficiënt te schakelen tussen de verschillende aandachtsgebieden rondom ziekte, medicatie en voeding. Een brede klinische blik met aandacht voor de persoon met zijn hulpvraag.

Specialisme

Psychiatrie                                                        FODMaP dieet                                            Ondervoeding/Sondevoeding                                Diabetes mellitus

Functie

Eigenaar en diëtist DieetZO                Bestuurslid DWF

Kirsten Lindeman-Batavier

kirsten

Ik ben in 2011 afgestudeerd aan de hbo-opleiding Voeding & Diëtetiek aan de Hogeschool van Amsterdam.

Hierna heb ik de research master gezondheidswetenschappen (Lifestyle and Chronic Disorders, VU Amsterdam) en de internationale sportspecialisatie van het IOC (International Olympic Committee Diploma in Sports Nutrition, Engeland) succesvol afgerond in 2014.

Via de studie en wetenschap ben ik actief bezig geweest met sporters van ADO Den Haag, AFC Ajax, alpine snowboarders, talent zwemmers en talent volleyballers. Ik ben ook zelf actief binnen de wedstrijdsport, alpine snowboarden en ben in de zomer met regelmaat op de racefiets of mountainbike te vinden.

Specialisme

Topsport en voeding                                     Ondervoeding/Sondevoeding                Diabetes mellitus                                                Intensieve insuline therapie bij diabetes            FODMaP dieet

Functie

(Sport)diëtist DieetZO

Willemijn Wissekerke

Willemijn Wissekerke dietist

In 2008 ben ik als voedingsdeskundige in de commerciële richting afgestudeerd. Na een aantal jaren ervaring in de commerciële afslankwereld, waarin ik onder andere veel mensen online heb begeleid bij het afvallen, vond ik het tijd voor verdieping. In 2012 heb ik daarom mijn titel diëtist behaald.

Voeding kan zoveel betekenen voor je gezondheid en welzijn, daar adviseer ik mensen graag over. Uit de praktijk haal ik veel voldoening, als het dieet weer is geslaagd en de cliënt tevreden is!

In de praktijk zie ik dat heel veel mensen worstelen met emotie-eten. In 2016 heb ik een specialisatie emotie-eten gevolgd. De kennis en tools die ik daar heb opgedaan blijken een doorbraak voor mensen die al jarenlang strijd voeren met eten en het gewicht.

Daarnaast ben ik, deels vanuit eigen ervaring, altijd erg geïnteresseerd geweest in de rol van voeding bij maag-darm problemen. Ik vind het fantastisch om te zien dat je een doorbraak kunt creëren bij mensen die al jaren kampen met maag-darm klachten.

Specialisme

Diabetes mellitus
Emotie-eten
Maag-, Darm-, Leverziekten & FODMaP dieet
Chronische diaree en obstipatie
Ondervoeding/Sondevoeding

Functie

Diëtist DieetZO

Francien Luteijn

Francien Luteijn

In 2018 ben ik als diëtist afgestudeerd aan de Hoogeschool van Amsterdam. Na mijn afstudeerstage bij DieetZO en praktijkstage bij Evean kon ik aan de slag en het team van DieetZO versterken!

Ook in de ouderenzorg heb ik ervaren hoe ongeloofelijk belangrijk voeding is in het behoud van een kwalitatief leven. Het is fijn om bij ondervoeding, ziekte of herstel de ondersteuning te bieden met dieetadviezen passend bij de behoefte op dat moment en bij die persoon. Dieetadvies is maatwerk en sluit aan in mijn visie op zorg en draag ik graag uit binnen DieetZO!

In 2019 heb ik mijn post-HBO Voeding&Diabetes afgerond en ben ik up to date geschoold in de dieetbehandeling rondom koolhydraatarme-beperkte dieetinzichten, insulineresistentie en medicatiegebruik.

Specialisme

Diabetes mellitus                                        FODMaP dieet
Ondervoeding/Sondevoeding

Functie

Diëtist DieetZO

Diëtist gezocht!

Vacature

Vacature

Dietist gezocht. Zie voor meer informatie dieetzo.nl/vacature

Functie

Diëtist DieetZO

Wij werken samen met:

Locatie Den Oever

Huisartspraktijk Hoge Poel
Hoge Poel 3a

Locatie Purmerend

Professor Meester P.J. Oudlaan 7
1444 HT Purmerend

Locatie Hoorn

Maelsonstraat 3
1624 NP Hoorn

Locatie Heerhugowaard

Uiterwaard 11
1703 MB Heerhugowaard

Locatie Zwaag

Julianalaan 9
1689 EG Zwaag

Locatie Purmerend

Venediën 26
1441 AK Purmerend

Locatie Hippolytushoef

Elft 2
1777 AD Hippolytushoef

Locatie Broek op Langedijk

Bijlestaal 66
1721 PW Broek op Langedijk

Locatie Heerhugowaard

Brandpunt 10
1705 SK Heerhugowaard

Locatie Heerhugowaard

Clara Wichmanntuin 13
1705 JZ Heerhugowaard

Locatie Zwaag

Meetketting 2
1689 Zwaag

The contents of your info box. It's very easy to create and customize.